Šampon za brži rast kose

Zdravo, evo jednog teksta u kojem želim da vam podelim svoje iskustvo, odnosno ispričaću vam kako je tekao moj put do duge i jake kose. Kao što sam ja oduvek želela da moja kosa bude duga i bujna, verujem da i vi to isto želite. Zato ću se potruditi da vam pomognem.
Naime, kada sam se predstavljala rekla sam da sam čitav život maštala o prelepoj dugoj kosi koja oduzima dah i privlači pažnju. Međutim, stvari baš nisu išle onako kako sam ja želela. Imala sam osećaj da je moja kosa u jednom trenutku jednostavno prestala da raste. Godine su prolazile, a moja kosa nije prelazila dužinu ispod ramena. Kada sam se konačno pomirila sa činjenicom da nikada neću imati dugu kosu, naišla sam na recept za šampon od kog je ona konačno počela da raste.

Šampon koji mi je ispunio snove!

Verovatno ste već sve čule za Bojanin šampon, ali da li ste ga isprobale? 
Ovaj šampon podelila je jedna Bojana i predstavila ga na čuvenom ženskom forumu Ana.rs i od tada je obišao ceo internet. Njena frizerka joj je taj recept preporučila. Frizeri su već potvrdili moć ovog šampona i mi ćemo se danas baviti njegovim sastojcima i upotrebom.
Ovaj šampon predstavlja čistu prirodnu, moćnu mućkalicu za brži rast i revitalizaciju. Ono što je još bitna stavka jeste to da sadrži sve prirodne sastojke koji oporavljaju kosu iz korena, koji su vrlo jeftini i dostupni u svim apotekama i prodavnicama zdrave hrane.

Potrebni sastojci su :
  • Šampon od koprive, običan litarski (biće vam potrebno 750ml šampona)
  • Pantenol 100ml, vodeni rastvor
  • Kapi od koprive 30ml, (jedna bočica)
  • AD kapi, vodeni rastvor (jedna bočica)
  • Ricinusovo ulje 50ml (jedna bočica)

Recept za Bojanin šampon:

Pošto uzimate flašu šampona od koprive od 1l, treba iz nje odvojiti 250ml u neku drugu flašu i ostaviti za sledeći put. Kada se bira šampon od koprive treba voditi računa da bude neki bez sulfata i parabena, po mogučnosti potpuno prirodan. Tako da, čitajte deklaraciju pre kupovine proizvoda.

U 750 ml šampona od koprive, pomešati celu bočicu pantenola 100 ml, bočicu kapi od koprive 30ml, bočicu AD kapi i ricinusovo ulje (ko ima prirodnu, netretiranu kosu neka stavi pola bočice ricinusa, a ko ima farbanu suvu kosu, neka stavi celu bočicu). Važno je da se pre svake upotrebe ovaj šampon promućka kako bi se sva ulja sjedinila. Poželjno je da se koristi prilikom svakog pranja, a nanosi se kao i svaki drugi šampon. Umasira se u teme glave i ispira mlakom i hladnom vodom. Ispiranje kose hladnom vodom je poželjno za poboljšanje cirkulacije.

Kako deluje ovaj šampon?

Verovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu. Sastojci od kojih se sastoji imaju pozitivna dejstva, zato ga obavezno isprobajte i užavajte u kvalitetnoj i lepoj kosi.
  • Kopriva: je osnov Bojaninog šampona. Kopriva sprečava opadanje kose, jača kosu, daje sjaj vlasima i reguliše masnoću. Ona u sebi sadrži A, B, K, C i D vitamine, sadrži minerale i antioksidanse. Osim što sprečava opadanje kose i ubrzava rast, kopriva povoljno utiče na to da se oslobodiš peruti, ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.
  • Pantenol: je provitamin vitamina B5, deluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa. Lako se rastvara u vodi i alkoholu. Pantenol je prirodni ovlaživač, i sprečava isušivanje kose. Znate kako je kad se non stop borite sa suvom kosom, ispucalim krajevima i kosom koja nije meka i prijatna na dodir. Kosa od pantenola postaje sjajnija i dlaka postaje jača. Sprečava se mršenje kose, što je veliki plus.
  • Kapi od koprive: utiču na rast i na kvalitet kose. Dobijaju se iz lista koprive. Kopriva sadrži mineralne soli neophodne za čovečji organizam, vitamine, hlorofil i biljne hormone. Ovi biološki sastojci omogućavaju da kosa brže raste i da manje opada. Kapi su prirodne i koncentrisane, tako da su svakako kvalitetnije od šampona, ali oni daju zajedno odličnu kombinaciju.
  • AD kapi: su zapravo rastvor A i D3 kapi u maloj bočici. Kosa od AD kapi brže raste i oporavlja se jer A vitamin utiče na proizvodnju sebuma, masne supstance koja je proizvod naših lojnih žlezda. Sprečava opadanje kose i sprečava da kosa bude suva. Ipak, mora se paziti. Preporučljivo je da se sam vitamin A uzima kroz hranu i obazrivo, jer velika količina vitamina A može izazvati kontra efekat, a D vitamin utiče na rast kose, koristite ga folikule dlake, na mestu gde kosa počinje da raste.
  • Ricinusovo ulje: jača kutikulu vlasi. Ovo ulje vraća svežinu i oporavlja suvu kosu. Sadrži vitamin E koji poboljšava cirkulaciju i stimuliše rast kose. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i koren dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava deluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa deluje zaštitno, umirujuće i zaceljujuće,dok svojom gustom i lepljivom konzistencijom uklanja izumrle ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.

Utisci nakon korišćenja ovog šampona

Nisam mogla da verujem, nakon samo nekoliko pranja kose ovim magičnim šamponom moja kosa je počela da raste kao luda. I ne samo to, najviše mi se dopalo što sam odmah primetila da je jača i otpornija. Nakon samo nekoliko meseci redovne upotrebe moja kosa je dostigla značajnu dužinu, konačno je prešla dužinu ispod ramena, a ono što nisam očekivala jeste volumen koji sam dobila gratis. 

Bojanin šampon će vam potvrditi očekivane rezulate, ali budite strpljive i redovno perite kosu sa njim, a zatim uživajte u svojoj lepoj i zdravoj kosi i zapamtite, prirodni sastojci će uvek učiniti za vašu kosu više nego što očekujete!

 

0 коментара:

Постави коментар