Domaći šampon od belog luka

Taman kada mi se, posle mesec i po dana od porođaja, učinilo da sve dolazi na svoje mesto, pojavio se novi problem - naglo pojačano opadanje kose. Sva moja blistava kosa koja je u trudnoći rasla kao iz vode, odlučila je da me zauvek napusti. Ali, onda se pojavio spas u zadnji čas, verovali ili ne - beli luk!

beli luk

Kada pomislimo na beli luk, prva asocijacija nam je njegov specifičan miris, koji je jak i postojan. Iako smo navikli da je odlična namirnica za mnoge stvari, nikada nam ne bi palo na pamet da je odličan i za našu kosu. Međutim, odličan je i to je vrlo prijatno iznenađenje.

Beli luk utiče na oporavak kose

Beli luk daje kosi sjaj i oporavlja je iz korena. Utiče na brži rast naše kose i što je najbitnije, kosa više neće opadati u velikim količinama. Beli luk u sebi ima antibiotska svojstva, što znači da će uništiti sve bakterije na našem temenu i da će očistiti nagomilane nečistoće. Kada teme može slobodno da diše, nova kosa će moći ponovo da raste. Na ovaj način kosa će postati bujnija, sjajnija i gušća. 

bujna kosa

Šampon od belog luka - recept!

Ako želite da budete sigurni da će šampon biti 100% prirodan, onda je najbolje da ga napravite kod kuće. Potrebni sastojci su:
  1. Neki običan šampon koji ne sadrži sulfate i parabene. Taj prirodni šampon je baza.
  2. Beli luk, preciznije 15 čena belog luka.
  3. Kokosovo ili maslinovo ulje (kokosovo ulje se koristi zbog mirisa, ali nije problem ako se stavi i maslinovo).
Kada ste nabavili sve sastojke, potrebno je da čenove belog luka posebno operete, a potom ih sameljite u blenderu. Potom dodajte malo vode i meljite još neko vreme, dok ne dobijete smeđu, kremastu smesu. Sledeće što dodajete je ulje koje je tu da pomogne da se smesa sjedini i da se ne odvaja. Na kraju, u blender dodajte i šampon i sve dobro smiksajte. Sada je ostalo samo da dobijeni šampon prespete u odgovarajuću bočicu koja na vrhu ima pumpicu (jer su one najjednostavnije za upotrebu), još jednom sve zajedno promućkate i spreman je za upotrebu.

Na tržištu postoji mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju i gotov šampon sa belim lukom. Izdvojila sam samo neke koji su se po mišljenju velikog broja korisnika pokazali kao najbolji: šampon sa belim lukom Farmasi, Afrodita šampon od belog luka, Krauterhof šampon sa belim lukom. O njima vam pišem recenzije u nekom od narednih postova.

Kako se koristi šampon od belog luka?

Šampon od belog luka koristi se kao običan i ne zahteva nikakvu posebnu pripremu pre samog nanošenja. Možete ga koristiti prilikom svakog pranja i vremenom će vaša kosa postati jača i lepša, a dlaka će biti kvalitetnija i neće opadati tako lako. Za postizanje najboljeg efekta, posle nanošenja šampona blago izmasirajte teme i ostavite šampon da deluje minut, dva. Tako će dlaka upiti sve hranjive sastojke koji se nalazi u belom luku. Moje iskustvo je takvo da sam prve rezultate videla posle prve nedelje korišćenja ovog šampona. Takođe, drugarice koje su ga isprobale su baš zadovoljne i nijednoj nije delovao nepovoljno na kosu. Ono što je zajedničko je to da svi strepe od toga da će im kosa mirisati na luk, ali većina šampona ima u sebi dodatak određenih parfema, pa je miris prijatan i ne podseća na beli luk. 

Zaključak

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom svoje kose i ako vam se čini da ona postaje sve više krta i lomi se, pravi trenutak je da mislite o njenom oporavku dok još nije kasno i kosa će ponovo početi da raste! 
 
Meni je domaći šampon od belog luka otkriće! I zato sam morala da podelim sa vama recept!

0 коментара:

Постави коментар