BALEA COLLAGEN POWER STRUKTUR-ELIXIER

Ja sam neko ko je prethodnih godina probao skoro sve drogerijske proizvode za kosu, pa sam rešila da vam ispišem svoja iskustva sa jednim od njih, jer znam da volite da čitate o njima. Dakle, danas vam pišem o Balea collagen power eliksiru za kosu, za koji mogu da vam kažem da je odličan.


Cena ovog proizvoda je vrlo pristupačna, košta oko 300 dinara i dolazi u providnoj bočici od 100ml. Iako deluje kao malo pakovanje, zapravo dugo traje, jer se koristi samo onda kada je potrebno kosu obogatiti proteinima. Ima pumpicu kojom okretanjem u stranu otvarate ili zatvarate proizvod, tako da ako je nosite na put imate dodatnu zaštitu od prosipanja. Može se naći u svim DM drogerijama.

Ovaj proizvod je lagane strukture, spada u proteinske - obogaćen je kolagenom, keratinom i hijaluronom. Ne sadrži silikone i parabene, spada u proizvode koji su odobreni prema CGM. Najbolje je da se koristi naizmenično sa nekim hidratantnim leave-in-om da bi kosa ostala u balansu. Ne treba da se koristi kod svakog pranja kose, ali jednom mesečno je obavezan.

Na ambalaži piše da je namenjen slaboj i tankoj kosi. Ja po tom pitanju nisam baš kompetentna, jer je moja kosa gusta i bujna. Ali piše takođe da daje kosi sjaj i čini dlaku otpornu na kidanje. E tu sam prava osoba za testiranje, jer je moja kosa kovrdžava, samim tim suva i teško se raščešljava.


Sastav: Aqua, Propylene glycol, Glicerin, Cetyl alcohol, Hydrolyzed collagen, Sodium hyaluronate, Hydrolyzed wheat protein, Hidrolyzed keratin, Cetrimonium chloride, Citric acid, Benzoic acid, Parfum, Hexyl cinnamal, Limonene, Citronellol, Sodium benzoate, Phenoxyethanol.

Kako ga nanosim?

Ja ovaj preparat koristim povremeno, onda kada treba kosu da obogatim proteinima. Koristim ga na više načina: kao leave in, odnosno posle pranja kose dok je još vlažna. Istisnem određenu količinu proizvoda u ruku (oko 1-2 pumpice je sasvim dovoljno za dužinu malo ispod ramena), razmažem ga i onda rasporedim po celoj kosi, bez ispiranja. Nekada se zanesem i stavim oko 4-5 pumpica, što nije strašno jer je proizvod lagan, nije uopšte masan i ne otežava kosu, a kosa je vidno mekša, lakše se raščešlja i lepše izgleda.


Proizvod je sedefasto beličaste boje, srednje guste konzistencije, pomalo lepljiv. Ja ga ne stavljam na kožu glave, iako piše da je za negu od temena do vrha. Jednostavno, ne volim "gušenje temena" bilo kakvim proizvodima.

Takođe, ja sam ga stavljala i na suvu kosu, kao klasičnu kremu za lokne. Nakon što sam na kosu stavila pivo za oblikovanje i osušila je skroz, ovaj preparat sam nanela na celu kosu i izgužvala. Kao efekat sam dobila kosu punu sjaja, intenzivnog mirisa.

Zaključak

Ovaj preparat me je veoma prijatno iznenadio. Ima dobar sastav, sa proteinima u sebi. Nisam probala serum koji ima toliko proteina u sebi. Em je dobar, em je pristupačan. Bravo za Baleu!

Da li ste probali ovaj serum i kakvi su vaši utisci?

0 коментара:

Постави коментар